• Wassen & Stomen
• Reiniging diversen textiel
• Kleding strijken
• Overhemden service


Wij helpen u graag verder!
0412-624264
 

Tips

 

Kledingbehoud

Bij Van den Elshout Textielreinigers kunt u uiteraard terecht met al uw vragen over kleding en onderhoud van kleding. Door onze jarenlange ervaring en kennis van professionele technieken kunnen wij u uitstekend adviseren. Niet alleen voor reinigen of wassen, maar ook voor ontvlekken, onderhoud en opmaak bent u het beste af met een professionele textielreiniger.

Ontvlekken

Pas op: aan ontvlekken kleven grote risico's voor de kleding en mogelijk het milieu. Als u toch zelf een vlek(je) wilt verwijderen, hou de behandeling dan beperkt tot een klein oppervlak. Probeer zonodig eerst uit op een weinig zichtbare plaats van het kledingstuk (bijvoorbeeld de zoom) of de toe te passen techniek geen sporen achterlaat en de kleding niet beschadigd. Ga niet poetsen of wrijven. Dit leidt veelal tot onherstelbare schade, zoals kleurverlies of opruwing van de stof. Als bij het ontvlekken toch weer kringen ontstaan, dan betekent dit dat het kledingstuk vuil is en gewassen of gereinigd moet worden. Vlekken door bepaalde soorten kit, parfum, secondelijm, inkt of haarverf zijn ook door een professionele textielreiniger niet of nauwelijks te verwijderen. Niet iedere vlek kan verwijderd worden. Dit komt omdat niet elke vlek hetzelfde behandeld kan of mag worden. Dit is ook afhankelijk van het materiaal waar de vlek op zit. Neem bij twijfel contact met ons op!

Niet poetsen of wrijven

U herkent de situatie vast wel: saus op uw colbert, koffie op uw mantelpakje, wijn op uw rok en natuurlijk op een zeer ongelegen moment. Ons advies is: blijf kalm en ga in geen geval wrijven of oppoetsen. Druk schoon, wit tissuepapier (zakdoekje, keukenrol) stevig op de vlek. Dit kan ook bij leer of suede. Hierdoor wordt de vlek als het ware "opgezogen".ga hier mee door totdat het papier niet meer opneemt. Gebruik geen zeep en ook geen ontvlekkingsmiddel. Probeer de kleding in de natuurlijke vorm te behouden (niet uitwringen !). Dat is het enige dat u kunt doen op zo'n moment zonder uw dag of uw kleding te bederven.

Langer draagplezier

Met enige persoonlijke aandacht voor uw kleding gunt u uzelf ook een langer draagplezier. Regelmatig onderhoud is de sleutel tot behoud van uw kleding. Want wat schoon lijkt is niet altijd schoon. Ook al zijn geen vlekken zichtbaar, tijdens het dragen ontstaat er een "vetachtige vuilfilm" . Verontreinigingen die op den duur het materiaal en de kleur van uw kledingstuk kunnen aantasten. En als u bij uw kleding vlekken constateert, overweeg dan altijd eerst het kledingstuk te wassen of te laten reinigen.

Handige tips voor thuis

* Bewaar kleding altijd in een droge, donkere ruimte of kast
* Bewaar kleding bij kamertemperatuur
* Controleer bij strijken of persen van een kledingstuk of de temperatuur van de strijkbout overeenkomt met het symbool op het behandelingsetiket. Begin op een minder opvallende plaats. Kijk hoe het weefsel reageert. Strijk zo mogelijk links, of gebruik anders een witte persdoek.
* Een stropdas wassen in wasbenzine is milieu- en brandgevaarlijk! Bovendien zal het resultaat zeker niet afdoende zijn. Professionele reiniging biedt u de juiste oplossing !